Voš a Sps Uměleckoprůmyslová

Informace a zajímavosti o škole VOŠUP A SUPŠ

Vyšší odborné školy

Historie této školy sahá do třicátých let minulého století. Přesný datum založení je 7. října 1921. V té době se jednalo o Státní odbornou školu pro zpracování dřeva. Název se za vývoj této střední a vyšší odborné školy několikrát změnil. Avšak zaměření zůstalo v zásadě stejné - Uměleckoprůmyslové. Hlavní oblasti byly a jsou tvorba interiéru a užité umění.

VOŠUP a SUPŠ

Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová

VOŠUP se stala součástí školy od roku 1996. Studenti se zde připravují na tvůrčí činnost užitého umění. Výuka klade důraz především na dokonalé zvládání uměleckého řemesla a designu. Mezi hlavní přednosti této školy patří její vzdělávací obory, které ve stejné specializované podobě na žádné vysoké škole nenajdete.

Obory Vyšší odborné školy

Střední uměleckoprůmyslová škola

SUPŠ nabízí osm čtyřletých vzdělávacích programů denního studia, které jsou zakončeny maturitní zkouškou. Veškeré studium těchto oborů probíhá v naší krásné budově architekta Františka Vahaly na Žižkově náměstí. Zvláštností oborů je, že jsou technologickou povahou rozdílné, ale svou působností směřují do jedné sféry. Záměrem zakladatelů školy bylo postihnout oblast tvorby interiéru a hmotné kultury v celé šíři, po vzoru významného Bauhausu, kde je hlavní myšlenkou sepětí řemesla a umění.

Obory Střední uměleckoprůmyslové školy

Možnosti a vybavení

VOŠUP a SUPŠ, jak zní zkratky této školy má spoustu hodnotných nadstandartních možností. Je vybavena kvalitními ateliéry a dílnami, kde je pro studenty připravena veškerá potřebná technika. O vzdělání studentů se stará tým pedagogů, který čítá přes padesát členů z řad výtvarníků a technických odborníků. Studentům je dále poskytnut internet a rozsáhlá knihovna. Pro odpočinek mohou zvolit bowlingovou dráhu nebo plavecký bazén. Samozřejmostí je možnost občerstvení ve školním bufetu. Dále škola pro své studenty zajišťuje obědy a pomáhá při výběru a ubytování v internátech.

Pořádání kurzů

Škola také pořádá kurzy pro veřejnost. Nabídka kurzů pro veřejnost byla v roce 215 následující.

Další informace se dozvíte přímo na stránkách školy - http://www.sups.cz/

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)