Vybíráme vysokou školu

Vybíráme vysokou školu – jak se zorientovat a najít tu pravou?

Poslední ročník střední školy představuje velmi náročné období snad pro každého studenta. Kromě toho, že nastává nejvyšší čas se učit na maturitu a sepisovat maturitní práci, je také na místě řešit výběr vysoké školy, podávání přihlášek a přípravu na přijímací zkoušky.

Ať už jste si tímto procesem sami prošli nebo ho máte teprve před sebou, pravděpodobně vám nemusíme vysvětlovat, že to není žádná procházka růžovou zahradou.

Naštěstí ale existují webové stránky a portály, které vám celý proces výběru vysoké školy mohou podstatně usnadnit. Jedním z nich je i projekt Studuj.to, na jehož výhody si v dnešním článku posvítíme.

Co je cílem Studuj.to?

Za projektem stojí tým několika lidí, kteří mají s vysokoškolskými institucemi a prostředím osobní zkušenost. Výběr správného oboru vnímají jako klíčový krok pro úspěšné studium a absolvování vysoké školy, stejně tak jako následný start a vývoj kariéry.

Nicméně nejen dostupných oborů, ale i vysokých škol je u nás celá spousta, a to nejen ve státním, ale i soukromém sektoru. Proto se Studuj.to zaměřuje na poskytování důležitých informací o všech vysokých školách v České republice i na Slovensku, a to velmi přehlednou a srozumitelnou cestou.

Komplexní výběr studijního oboru a školy

Jak už jsme naznačili, hlavní misí projektu je usnadnění výběru vysoké školy. Většina studentů začíná právě výběrem oboru a teprve podle něj vybírají, kam vlastně pošlou přihlášky. Ideálně by měl:

  • pro vás být zábavný,
  • odpovídat vašim hodnotám, talentům a schopnostem,
  • mít reálné uplatnění na trhu,
  • být dlouhodobě výdělečný.

Studuj.to proto ve spolupráci s partnerskou firmou zprostředkovává profesionální diagnostiku a testování budoucích vysokoškoláků, a tak jim pomáhá najít ten pravý studijní obor a budoucí kariérní směr.

Pomoc tu ale najdete i v rámci druhého kroku – tedy při hledání vysoké školy. Každá z nich má na webu vlastní profil s hodnocením, popisem všech fakult a studijních programů, důležitými kontakty a detaily o škole, přihláškách i městě, v němž se nachází.

V rámci svého programu Studuj.to začalo jako první v Česku i na Slovensku pořádat online veletrh vysokých škol. V jeho rámci mohou zájemci o studium bezplatně sledovat živé prezentace škol z pohodlí svého domova a zeptat se přitom na vše, co mají na srdci.

Zároveň komunikují se středními školami a jejich výchovnými či kariérními poradci, díky čemuž se vám dostane komplexnější pomoci při výběru vaší kariérní dráhy.

Služba je navíc dostupná pro všechny a zdarma, takže se nemusíte bát, že byste o ty nejdůležitější informace přišli. Pokud byste však chtěli mít přístup k pokročilejším nástrojům pro výběr vysoké školy, můžete ho získat po registraci. 

{mainvote}


Kontaktujte nás

+420 739 933 944
Otevřeno NONSTOP (tel/mail)
Václavské náměstí 808/66 - Praha 1 - 110 00
Ičo: 04484631

Poslední komentáře

Soňa M View comment

Tohle mě spasilo. Moc Vám - Děkuji! Všichni Vám - moc děkujeme.

Velká máma View comment

Moc poučné, všechny moje děti budou od teď povinně chodit na tuto stránku a vzdělávat s ...