Návody a postupy

Na co si dát pozor

Pár tipů, na co dát pozor při volbě tématu bakalářské/diplomové práce

Vhodně zvolené téma k napsání závěrečné práce, ať už jde o bakalářskou či diplomovou práci, je klíčové k jejímu úspěšnému dokončení a k následné úspěšné obhajobě před komisí.

jak se učit

6 tipů jak se efektivně a rychle učit

Učení je přirozenou součástí života každého z nás a jelikož se mu minimálně v produktivním věku nevyhnete, rozhodně není na škodu vychytat si techniky, jak se efektivně učit. Nejenže vám potom absorbování nových informací půjde mnohem rychleji, ale také vás samotné studium bude více bavit.

Tvorba bibliografických citací a zdrojů

Tvorba bibliografických citací a zdrojů u vysokoškolských prací – jednoduchý návod s příklady

Nejčastěji tento článek využijí vysokoškoláci při psaní svých bakalářských a diplomových prací, ovšem na své si přijdou i autoři jiných odborných textů. Kvalitní zpracování bibliografických citací a zdrojů je totiž velmi důležitá část vaší práce. V tomto článku si rozebereme nejdůležitější metody citování a tvorby zdrojů, které spadají do mezinárodně platné citační normy ISO 690. Podrobně se podíváme na citace internetových zdrojů a citace knih či jiných tištěných zdrojů. Představíme si nástroje, které Vám při tvorbě citací pomohou a poradíme, jaká varianta bude pro vaší práci nejvhodnější.

convert to pdf doc docx

Převody a ukládání formátů - PDF, DOC a DOCX

Ať už potřebujete uložit vaší práci do formátu PDF a váš program nebo verze programu to neumožnuje nebo jen nevíte jak na to, vše se v článku dozvíte. Dozvíte se dokonce mnohem víc! Třeba jak je to s ukládáním do PDF v Microsoft office 2007, jaký je rozdíl mezi DOC a DOCX, proč a kdy je dobré nebo spíše nutné ukládat do souboru PDF a jaké má takový soubor hlavní výhody. Dále samozřejmě zjistíte i pravý opak – Máte soubor PDF, ale potřebujete ho převést do souboru DOC / DOCX (Soubory aplikace Microsoft Word). Tak pojďme na to.

Kontaktujte nás

+420 736 729 646
Otevřeno NONSTOP (tel/mail)
Václavské náměstí 808/66 - Praha 1 - 110 00
Ičo: 04484631

Poslední komentáře

Soňa M View comment

Tohle mě spasilo. Moc Vám - Děkuji! Všichni Vám - moc děkujeme.

Velká máma View comment

Moc poučné, všechny moje děti budou od teď povinně chodit na tuto stránku a vzdělávat s ...